Lägre produktionskostnader och DC-motorer med högre prestanda, lägre vikt och betydligt mindre motorformat. Det kommer att bli kontentan när man väljer att använda sig av nyutvecklade flerpoliga radiella NdFeB magneter inom DC-motorproduktion. Det gäller oavsett om man använder sig av en radiellt orienterad ring eller helt nya typen sintrad anisotrop ringmagnet vid motortillverkning.
Traditionell DC-motorproduktion har fram tills nu inneburit att man använder axiellt eller diametralt magnetiserade stavar som limmas på en rotor. Hantering av stavarna är knixig och kostsam eftersom materialet är skört och den starka magnetiska kraften gör hanteringen svår. Läs mer
Det globala företaget Celera Motion, en världsledande utvecklare och tillverkare av mångpoliga inbyggnadsmotorer, pulsgivare och högpresterande motorstyrningar för krävande applikationer. Nu har Celera Motion utsett Compotech att agera som officiell distributör i Sverige. Läs mer
Less på vidbrända burgare, eller tycker du bara inte om att svettas framför stekbordet? Lugn, det här är det häftigaste jag sett – den här veckan. Miso Robotics har tagit fram en autonom, burgarstekande robot som heter Flippy. Flippy är en multitalang; den kan nämligen inte bara steka burgare, utan även fritera pommes! Tydligen kan den också jobba tillsammans med mänskliga kockar i köket, förhoppningsvis utan otäcka olyckor.
Ett gäng amerikanska snabbmatskedjor har redan visat intresse för Flippy. Vem vet, vi kanske får se den här i närheten snart också? Mer information finns hos tillverkaren, misorobotics.com.
Bygger du också burgarstekande robotar? Eller åtminstone robotar i någon form? I så fall får du gärna höra av dig till oss om du behöver hjälp med kompakta, högpresterande motorer och effektiv motorstyrning.
Det här är det häftigaste jag sett den här veckan: För curlingroboten med det passande namnet Curly räcker det med några kalibrerande drag för att testa isen och därefter anpassa spelet för att ta hem vinsten i tre av fyra matcher mot två topprankade koreanska lag!
Det är kanske inte så märkligt att Google valde just strategispelet Go som utmaning i strävan mot artificiell intelligens. För när allt kommer omkring, så är Go det mest komplicerade spel som mänskligheten kommit på och många utmaningarna som finns inom Al forskningen hittar man här. Läs mer
Robothanden är det häftigaste jag har läst om den här veckan! Den här roboten är av generalisttyp och ytterligare exempel på vad man kan göra med en kub (ange kub i sökfältet så hittar du fler filmer). Det är Forskning & Framsteg som berättar om projektet vid företaget Open AI. Forskarteamet på det amerikanska företaget har istället valt att utveckla en robot som genom praktiskt träning lär sig att lösa olika uppgifter i oförutsägbar miljö.
Bygger du också robotar? Med vårt gedigna motorprogram så kan vi förmodligen hjälpa dig att få ut ännu vassare prestanda!
Det här är det häftigaste jag sett den här veckan – Mr. Masahiko Yamaguchi finslipar de människolika rörelserna ytterligare hos sina robotar och någon minut in i filmen visar den här roboten upp några riktigt bra dansmoves. På Youtube kallar han sig Dr Gueros och här finns mängder av humanoider att gotta sig åt för den vill se robotar med grym balans ägna sig åt allt från cykling till att stå på händer & dansa vals. Om du istället vill se skrämmande, graciösa eller roliga robotar kan du kika in på compotech.se/blogg/det-haftigaste-jag-sett/
Vi växer och behöver större lokaler både för oss själva och för våra logistikfunktioner. Redan om ett par månader är det dags att ta vårt nya Stockholmskontor i besittning. Innan dess flyttar vi hela logistikfunktionen till Landvetter utanför Göteborg.
Vår nya lageradress gäller från och med 16 oktober:
Compotech Provider AB
c/o Vätterleden Logistik AB
Logistikvägen 6
438 70 LANDVETTER
Vår nya besöks- och postadress gäller från och med 1 december:
Compotech Provider AB
Gustavslundsvägen 145, 4tr
167 51 BROMMA
I och med flytten kommer vi att få ännu bättre förutsättningar att ta oss an våra kunders utmaningar eftersom vi även får större lab och en rejäl utställningsyta!
Behovet av nya innovationer och automation inom läkemedelsforskning ökar enormt. Det finns flera orsaker men Covid-19, med allt vad det för med sig i form av vaccinforskning och analys, är definitivt en anledning till uppgången.
En viktig del i praktisk läkemedelsforskning är hantering av mycket små volymer vätska. Detta sker ofta genom pipettering, en metod som möjliggör stor precision, men som också ställer höga krav på komponenterna som används. Exempelvis så är det av yttersta vikt att undvika översläng vid positionering. Hög upplösning och god repeternoggrannhet på positionsåterkopplingen är också nödvändigt. Läs mer
Det här är det häftigaste jag har sett – den här veckan. Det är en grupp forskare från Uppsala- och Radbouduniversitetet i Nederländerna som har lyckats påvisa en hittills okänd uppbyggd blandning av magnetiska spiraler i grundämnet neodym. Upptäckten kan vara förklaringen till styrkan hos neodym och bli användbar i utvecklingen av mer miljövänlig teknik. Läs mer