Det finns olika sätt att skapa linjära rörelser med elmotorer. Vilket eller vilka tilvägagångssätt som fungerar bäst beror på applikationen och hur stor verkningsgrad, precision, kraft och hastighet tillämpningen ska ha. Det låter kanske lite krångligt, därför har vi spelat in en video där vi berättar om hur de vanligaste sju metoderna fungerar och vilka egenskaper de för med sig till din applikation.
Vill du hellre läsa om vad de olika metoderna innebär? Alla motortyper har både för- och nackdelar och för att din produkt ska bli framgångsrik måste inte bara den tekniska prestandan vara optimerad, utan även kostnaden.
Låg induktans är en viktig egenskap i luftlindade, små, högpresterande motorer. Motortyper av det här slaget är både effektiva och utrymmessnåla vilket gör dem användbara i många typer av applikationer. Den låga induktansen gör ändå att man måste tänka till när det gäller motorstyrningen. Om motorn skulle kombineras med en styrning med låg PWM-frekvens kan man få problem med både värme och momentrippel hos motorn.
För att undvika de här problemen har vi gjort en videoguide där du får reda på hur du kan handskas med problemen. Du får förstås också veta varför PWM-frekvensen spelar så stor roll.
Hoppas att du blev hjälpt av den här videon! Hör av dig om du vill veta vad högpresterande drivpaket skulle kunna innebära i din industriella applikation.
Kämpar du med motorer som blir för varma? Kanske har de låg induktans? Med rätt motorstyrning kan högpresterande motorer prestera bättre och jämnare under en lägre temperatur. Läs mer
När det gäller motorstyrningen Capitan kan man utan överdrift tala om ett litet men kraftfullt format för stora utmaningar. Uteffekten är 500 W och verkningsgraden ligger på hela 99 %.
Det minimala formatet om 42 x 29 x 19,4 mm och 18 g gör Capitan NET och Capitan CORE idealiska att integrera på bärarkort tillsammans med annan elektronik för din applikation. När det gäller bärarkort så har vi dessutom designresurser som vi kan hjälpa dig med. För dig som föredrar en fristående lösning finns istället Capitan XCR som redan har ett eget bärarkort med färdiga kabelanslutningar.
Missa inte filmen där vi berättar mer om verkningsgraden, om hur återkoppling och integrationer kan ske och om hur man kommer igång med Capitan från Ingenia.
Hör av dig så berättar vi mer och om hur vi kan hjälpa till med resurser kring motorstyrningen!
Capitan är ett ultrakompakt och samtidigt extremt effektivt drivsteg för BLDC- och DC-motorer med låg induktans. Trots sina minimala mått och en vikt på endast 18 g levererar den över 500 W kontinuerlig effekt kombinerat med fantastiska servoprestanda. Med 200 kHz PWM-frekvens lämpar de sig utmärkt för exempelvis kärnlösa DC-motorer eller andra motortyper med mycket låg induktans. Läs mer
Digital ljusstyrning måste bli enklare att konfigurera och ta i drift, så löd utmaningen från våra kunder. Detta trots att den allra vanligaste återkopplingen ändå är att vår appstyrda Bluetooth 5.0 och ecosystemet är väl utformat och kraftfullt. Men faktum är att de många inställningslägena, som vi hade med från allra första början, kunde göra det både lättare och svårare med konfiguration och styrning. Och det var förstås helt tvärtemot vad vi önskade. Därför antog vi snabbt utmaningen: Att göra installationen och dagliga användning betydligt mindre komplicerad! Läs mer
Nu kompletterar FAULHABER generation MC V3.0 motorstyrningar med två otroligt kompakta motorstyrningar i form av MC 3001 B (med kort-till-kort-kontaktdon) och MC 3001 P (med stiftlister). Trots sin blygsamma storlek lämnar de upp till 2,4 A kontinuerligt (beroende på spänning) och 5 A intermittent. Motorstyrningarna fungerar med DC-motorer, linjärservon och borstlösa motorer.
LUMINEQ har utvecklat en ny vattentålig touchpanel för krävande miljöer och extrema temperaturer. Hög synbarhet och säker touchfunktion gör panelen väl lämpad för tuffa förhållanden. Läs mer
De här touchpanelerna från LUMINEQ är det häftigaste jag har sett – den här veckan. De är inte bara fulländade i hällregn & snöstorm, displayen är helt enkelt lysande även de allra soligaste dagarna under året.
Touchfunktionen ger panelerna inte bara potential att ersätta diverse knappar. Tänkbara områden skulle kunna vara aktiva paneler som ersätter duschkranar eller varför inte aktiva fönster där ljusgenomsläpp regleras direkt i fönsterglaset.
Bygger ni apparater där det behövs tåliga displayer som ska fungera i alla väder? Hör av er så snackar vi HMI!
Nya Aerial display är baserad på ny teknologi som gör det möjligt att använda projicerad touch inom känsliga och krävande områden. Men projektionen har inte bara ovanligt hög kontrast och förhindrar obehöriga att se skärmen. Det låga inbyggnadsdjupet är utrymmessnålt och bidrar till enklare integration. Läs mer