Knappar och kablage för snabb montering

Med RAFIs och Lutronics välkända kvalitet och know-how har vi nu tagit fram en färdig lösning för att kunna ansluta knappar till kundens styrsystem med M8/M12-kablage. De stora fördelarna är snabb och enkel montering som ger er en låg totalkostnad då ingen övrig kapsling behövs. På detta sätt får ni en hög IP 67-klassning,  hela vägen till styrsystemet. Läs mer

lumo16_neu_aus-835

Stoppa pressarna!

LUMOTAST 16 från RAFI är ett nytt och kompakt nödstopp med 16,2mm håldiameter och med ett byggdjup om endast 18,2mm. Nödstoppet är klassat enligt IP65 (DIN EN 60529) / IP67 och har ett temperaturspann som sträcker sig från 25 °C upp till +70 °C. Nödstoppet kan dessutom levereras med en ytterligare NO kontakt. Anslutning kan ske både snabbt och enkelt med flatstiftsanslutningar eller så hjälper vi till med kablage och kundanpassningar. Läs mer

FSR 22

Ny produktserie för de tuffaste och hårdaste förhållanden

-Damm, smuts, smörjmedel, fukt och extrema temperaturer. RAFIX FSR 22 är utvecklad för att användas under fuktiga, varma eller kalla förhållanden utomhus. Smuts och  smörjmedel är inte heller något problem eftersom serien klarar kraftig rengöring.

Läs mer

D00003781372-h.jpg.png

Tilted Diamond – pärlan bland signallampor

Med nya Tilted Diamond, som har utvecklats i samarbete med den berömde produktdesignern Luigi Colani, uppvisar RAFI en lysande innovation med stil.

Den rundade, organiska formen är ofta ett återkommande tema hos Luigi Colani och känns igen på Tilted Diamond. Kända exempel på Colanis formgivning är köket ”Satellit” från 1969, BMW´s 700 och design åt företag som Fiat, Lancia och Alfa Romeo. En hel del konstruktioner av Colani var så pass futuristiska att de inte kom i produktion.

Läs mer

Strömställare med estetisk design

Flexab

Flexab

Serien har extra platta linser och låg bygghöjd som skiljer den från tidigare serier. RAFIX 30 FS+ är det platta alternativet för användare med krav på hög tillförlitlighet och slim design. Läs mer

Nödstopp med extra NO kontakt

Nödstopp med extra NO kontakt i kompakt format som ingår i RAFI´s serie 22 FS+. Nödstopp säljs normalt med slutna kontakter för nödstoppsfunktionen men i serien 22FS+ finns även en variant med extra signalkontakt NO som kompletterar de slutna kontakterna. Den extra kontakten gör att man exempelvis kan inleda en kontrollerad avstängning från annan plats via kontrollpanel, beroende på läge och typ av fara. Det finns två nivåer IP klassning, dels IP69K för tillämpningar i verkligt tuffa miljöer/applikationer, dessa knappar klarar exempelvis högtrycksspolning. För miljöer med damm och vattenstänk, är kapslingsklass IP65 vanligen tillräcklig. RAFIX 22FS+ finns med quick connect kontakter eller som THT variant för PCB montering. Nödstoppet kan även eller kan beställas i färdiga modulsystem som vi kan utforma tillsammans med dig. Ladda ned engelska databladet.

rafix-22fs-emergencystop

 

 

 

 

RAFIX 22FS+ nyhet 2014

RAFIX 22FS+ nyhet 2014, en ny serie som ingår i Rafis sortiment av kontrollkomponenter. I serien ingår nödstopp, tryckknappar, vred, nyckelströmställare och USB-kontakter. Samtliga typer innefattar ett kombinerat ställdon och kontaktblock, som kompletteras med en signalindikator.

Kortfattad fakta:
Monteringshålets diameter: 22,3 mm
Kontaktblock med guld eller silver kontakter
Djup bakom panelen 9,2 resp. 27 mm
Skyddsklass min. IP65
Runda eller fyrkantiga kragar
Kontaktblock med snabbkopplingar och LED klipp
Samtliga typer är RoHS-kompatibla

Kombinera med MICON 5 för tryckkänslans skull och short travel adapter. Micon 5 är RAFIs minsta kretskortmonterade knapp, taktila känslan hos Micon 5 märks väl när man tycker in knappen. Ladda ned engelska databladet.
Montering mot PCB, med quick connect eller i manöverbox som vi kan hjälpa till att utveckla tillsammans med dig. På filmerna visar vi hur montering med quick connect kontakter och manöverbox mot DIN skena går till.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *