FAULHABER MCST3601

Styrelektronik för FAULHABERs stegmotorer

Att hitta en stegmotorstyrning för små tvåfasstegmotorer med strömmar på ibland mindre än 100 mA kan vara en riktig utmaning. MCST3601 har uppkommit genom ett samarbete mellan FAULAHBER och Trinamic GmbH, specialister på stegmotorstyrningar. Denna styrning är kompakt och flexibel och dessutom perfekt anpassad för FAULHABERS stegmotorprogram.

MCST 3601 med både controller och drivsteg klarar mycket väl av att reglera strömmar från 10 mA upp till 1,1 A och samtidigt kan drivas med en matningsspänning mellan 9 och 36 V. Tack vare den enkla kommunikationen med PC via USB 2.0 kan alla typer av rörelser programmeras med tillhörande programvara. De tio in- och utgångarna tillåter också externa variabler. Eftersom denna styrning är konstruerad för att vara en testplattform kan användaren införa den fördefinierade arkitekturen i sitt eget system, och integrera komponenterna i plattformen på sin egen industriella tillämpning.

MCST 3601 kan dessutom köra stegmotorer i mikrosteg, med stöd för upp till 256 mikrosteg per helsteg. Detta gör det möjligt att öka upplösningen på den roterande eller linjära rörelsen avsevärt, samt att vibrationer från motorn reduceras. Denna möjlighet är särskilt välkommen i optiska applikationer där rörelser ofta ligger i mikrometerområdet.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *