Genomtänkt belysning och fräscht uttryck från det att man kliver in på kontoret – var tanken bakom teknikföretaget DEFAs plafondserien LedgeCircle. Med tjockleken om 35mm – och styrningsalternativ i världsklass – kan man få en fräsch och lätt armatur som passar både väggar och tak enligt företaget själva. Läs mer
Varje gör-det-självare vet intuitivt hur hårt en skruv ska dras åt. Det räcker alldeles utmärkt i hobbyrummet. Inom industrin är kraven desto högre. Faktum är att åtdragningsprocessen spelar en central roll vid industriell produktion eftersom den säkerställer produktens kvalitet genom hela livscykeln.
Hur omvandlar man en roterande rörelse i en elmotor till en linjär? Och vilka faktorer måste du ta i beaktning när du väljer någon av alla metoder som finns för att göra denna omvandling? Varje teknik har både för- och nackdelar och för att din produkt ska bli framgångsrik måste inte bara den tekniska prestandan vara optimerad, utan även kostnaden. Vi hjälper dig att hitta den mest effektiva lösningen för din tillämpning i denna kortfattade guide där vi sammanställer de 7 vanligaste metoderna för att omvandla roterande rörelse till linjär rörelse.
Den tekniska utvecklingen inom tatueringsmaskiner har tagit stora steg framåt de senaste åren. Visste du till exempel att det går att utveckla näst intill vibrationsfria tatueringsverktyg och tatueringspennor med låg ljudnivå tack vare teknologi med dc-motorer? Hemligheten bakom maskinernas höga prestanda är bland annat motorernas låga vikt.
Nu expanderar vi vårt team med en helt ny roll! Vi söker social och driven tjej eller kille som skall hjälpa oss att vårda det viktigaste som finns – relationen med våra fantastiska kunder. Du skall dessutom initiera nya kontakter och du kommer att vara viktig i rollen att identifiera helt nya projekt.
Är du självgående och har god teknisk insikt? Brinner du liksom vi dessutom för utmaningar så kan det här vara möjligheten som du väntat på.
Här hos oss på Compotech förvandlas idéer till verklighet – vi utvecklar både enklare och banbrytande lösningar inom elektromekanik. Vi förändras ständigt, under de senaste åren har vi exempelvis etablerat försäljningskontor i Haag och inköps & kvalitetsorganisation i Shenzhen och Shanghai. Tidigare har vi införlivat företagen Vactek, R&K Tech och Emcomp Scandinavia i vår verksamhet.
Under den här rekryteringen samarbetar vi med konsulten Bravura, läs mer om tjänsten och vilka kontaktuppgifter som gäller direkt på deras egen site, här finns en länk!
Det här är det häftigaste jag har sett – den här veckan. Inte många robotar är charmiga – så ta en titt på filmen och le!
Roboten från Ishikawa Oku Laboratory – är egentligen inte alls specialkonstruerad för just vadslagning. Positionering och rörelser gör att den klarar mängder med människoliknande, svåra, annorlunda eller snabba moment – områden som vi själva sysslar med dagligen när vi hjälper våra kunder med deras industriella applikationer!
Möt oss på Mobile Heights Center i Lund. Kom förbi när det passar dig, kläm och känn ett urval av Motorer & Styrningar, HMI Display & Switch, Smart belysning och Magnetiskt & Akustik.
Tid: 11.00–14.00
Vad: Minimässa med Compotech
Var: Mobilvägen 10, entréplan
Och självklart så bjuder vi på förbättrad fika!
Det här är nog det allra häftigaste som jag har sett – den här veckan!
Vad kan man egentligen inte göra med motorer och kuber kanske en del frågar sig efter en titt på filmen där den japanske forskaren visar hur en Rubiks kub med inbyggd servomotor och Arduino löser sig själv.
Bygger du applikationer som behöver extremt snabba rörelser eller god balans? Vi guidar gärna fram lösningar för industriella applikationer – som behöver elmotorbaserade rörelser!
Har du glömt TEC? Ta det lugnt – träffa vårat gäng imorgon på Mobile Heights Center istället (vi bjuder självklart på förbättrad fika under båda dagarna)!
Och för dig som väljer att komma med Din utmaning till oss – vi guidar dig mycket gärna fram genom produktval till konkurrenskraftiga lösningar för just din applikation.
Välkommen!
Missa inte DelFly Nimble – som kan vara det häftigaste jag har sett – den här veckan!
Efter att ha sett youtube klippet måste man tillstå att flygtekniken med de fladdrande vingarna, vridningen av vingarna och den komplexa aerodynamiken ger denna robot förvånansvärt insektsliknande manövrar!
Roboten, som är autonom, har en toppfart om 25 km/h och klarar 5 minuters svängningsflygning alternativt 1 km distansflygning på fulladdat batteri – faktorer som ger tekniken stor framtidspotential enligt utvecklarna.
The Micro Air Vehicle Laboratory – MAVLab har utvecklat insektinspirerade flygrobotar i över 10 år inom DelFly-projektet. Enligt Professor Guido De Croon, vetenskaplig ledare för MAVLab, har nya DelFly Nimble, som utvecklats av forskare på TU Delft som ingår i MAVLab, mycket goda framtidsutsikter för nya typer av applikationer då den skall vara säkrare och flyga mer effektivt än traditionella drönare. Den kompletta artikeln hos TU Delft finns här.
Vi tror också att det finns stor potential för drönare av den här typen. Vad tror du? Bygger du också robotar som behöver vara snabba, ha extremt låg vikt eller som är lite allmänt läskiga? Hör av dig. Våra elmotorer, styrningar och växlar kan förmodligen hjälpa dig att förverkliga dina visioner.