Utfallande mönsterkort

Automation

Vi är riktigt vassa på automation, speciellt när det gäller snabba cykler med stora krav på noggrannhet. Nedan har vi samlat några av våra produkter som vi anser är särskilt väl lämpade för automation. Vi har säkert missat någonting, eller så vet du någonting som vi inte har tänkt på. Se därför detta som inspiration, snarare än ett facit på vilka produkter vi har för din tillämpning.

Galil DMC-30017

Galil DMC

DMC-serien är avancerade controllers för 1-8 servo- eller stegmotoraxlar som även kan kombineras med inbyggda drivsteg. Med ledande servoprestanda, kraftfulla mjukvaruverktyg och låg inlärningströskel är detta ett utmärkt val för centraliserade servossytem med höga krav på prestanda, avancerade funktioner och användarvänlighet.

GalilSuite

GalilSuite

GalilSuite är den senaste mjukvaran för Galils RIO- och DMC-serier. Denna mjukvara ersätter tidigare verktyg som GalilTools och WSDK med kraftfulla mjukvaruverktyg för Galil-controllers. Ett förbättrat användardinterface, bättre servotuning med flera olika tuningmetoder, realtidsscope, hantering av flera enheter och förenklade kommunikationsverktyg är bara några av funktionerna i GalilSuite.

Elmo Gold Maestro

Elmo Gold

Förmodligen världens mest kompakta servodrivsteg för nästan alla typer av servo- och stegmotorer på marknaden, från någon watt upp till 65 kW. Utmärkt för decentraliserade fleraxliga system eller för enaxliga system, där låg vikt och kompakta mått är kritiskt, samtidigt som man bibehåller mycket högpresterande servoegenskaper. Minsta drivsteget väger endast 18 gram!

Faulhaber MCBL & MCLM

Faulhaber MC

Faulhabers motorstyrningar för DC-motorer (MCDC), borstlösa motorer (MCBL) eller linjärmotorer i QuickShaft-serien (MCLM) är lättanvända drivsteg för högdynamiska positioneringsapplikationer. De finns tillgängliga med sieriellt interface eller CANopen och kan enkelt konfigureras med den kostnadsfria Windows-mjukvaran Motion Manager.

Faulhaber BX4

Faulhaber BX4

Högpresterande servomotor med hallsensorer och/eller encoder. Motorn har en 4-polig rotor som medger högre moment vid lägre varvtal, vilket i sin tur innebär lägre utväxling, kompaktare mått och högre verkningsgrad. Finns i fyra storlekar mellan 22 och 32 mm i diameter. Helt fri från magnetisk kuggning (cogging).

QuickShaft

QuickShaft

Denna motorserie tar linjära rörelser till helt nya nivåer. De miniatyriserade och högpresterande linjärmotorerna består av en solid stator med självbärande lindning och en mångpolig magnetstav. Högeffektiva magneter hjälper motorerna att uppnå utmärkt dynamisk prestanda och kraft.

Läs mer om QuickShaft
Hybridstegmotor med encoder (pulsgivare)

Hybridstegmotorer

NEMA-standard stegmotorer i en mängd olika storlekar från 20 mm fyrkant (NEMA 8) till 110 mm fyrkant (NEMA 42). Hybridstegmotorerna är byggda för lång livslängd och högt moment. Välj mellan flera olika lindingar, både 2-fas och 3-fas. Kombineras ofta med ett remhjul för att driva en kuggrem.

Non-captive stegmotor

Linjära stegmotorer

Stegmotorer där axeln är antingen en ledarskruv med mutter, eller där rotorn är en mutter med en genomgående ledarskruv. När muttern eller skruven (beroende på modell) rotationsförhindras får man en linjär rörelse. Finns i flera lindningar och storlekar från 20 mm till 86 mm fyrkant. Producerar upp till 1700 N.

rorelsesystem-282-kvad

Rörelsesystem

Kompletta system baserade på högpresterande stegmotorer med prestanda som överraskar, samt ett stort utbud av växellådor. Styrningar som du enkelt ställer in fördefinierade rörelsemönster eller mer avancerade styrenheter med till exempel CAN-buskommunikation, där du har ännu större flexibilitet.

Touchscreen display

Displayer

Moderna displayer bygger oftast på någon typ av flytande kristaller, där man genom att med en spänning påverkar kristallerna i en viss pixel för att påverka hur ljuset, som belyses bakifrån, passerar och når betraktarens ögon.

Nödstopp

Nödstopp

Nödstopp används inom industrin till maskiner och robotar, även till portar, rulltrappor, transportfordon, hissar, lyftkranar osv. Det finns många olika utföranden för att klara ett brett spektrum av temperaturer och miljöer som exempelvis marin miljö.

Ljusridå

Ljusridåer

Säkerhetssensorer är klassade som säkerhetsdetalj och får inte hamna i felaktigt läge, därför är de självövervakande. De används även som komfortsensorer och när det finns krav på att sensorn ska vara en del av hissens säkerhetssystem. Sensorn självtestar genom en inbyggd kontrollfunktion.

Knappsats

Knappsatser

Knappsatser av silikon och membran kan utformas på ett bra sätt när man behöver en tryckknapp eller manöverpanel som ska anpassas efter applikationen med ett unikt utseende och lågt byggdjup. Membran och silikonknappsatser ger utmärkta möjligheter till flexibilitet då de kan ha flexkrets PET/FPC för enkelt montage till PCB.

Mikrofon

Mikrofoner

Dynamiska mikrofoner kännetecknas av att de är tålig och pålitliga. De används främst i PA-system och i kommunikationsanläggningar. Elektretmikrofoner däremot har låg vikt, klarar snabba förlopp och höga frekvenser mycket bra. De används i larm, aktiva hörlurar, i medicinska applikationer, headset och inom industrin.

Miniatyrhögtalare

Miniatyrhögtalare

Miniatyrhögtalare har relativt enkel konstruktion och tillverkas oftast med dynamiska högtalarelement, där en spole som är fäst vid ett membran rör sig i en luftspalt med ett koncentrerat magnetfält. De används för återgivning av tal, musik eller signaler och används i larm, aktiva hörlurar, i medicinska applikationer, headset och inom industri.

Ett gripdon med precision

Idag mäts produktiviteten på pick & place enheter för elektronik och smådetaljsmontering i cykeltider som ligger under en sekund.

Vill du veta mer?

Kontakta någon av våra säljare om du vill veta mer om våra produkter för automation. Under menyn Produkter hittar du direkt till de olika produktområdena och deras respektive produktansvarige.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *