compotech_prodbild_topp2

Forskning & Utbildning

Framtiden för Sveriges industri är helt beroende av stark svensk forskning och utbildning. Därför har vi varit – och är – involverade i många forskningsprojekt. Vi älskar att lära oss nya saker och att lösa problem, så pass att det är djupt rotad del av vår företagskultur. Nedan har vi samlat exempel på de produkter vi anser är särskilt väl lämpade för forskning eller teknisk utbildning. Sammanställningen är inte fullständig, se därför detta som inspiration snarare än facit på vilka produkter vi har för din tillämpning.

Galil DMC-30017

Galil DMC

DMC-serien är avancerade controllers för 1-8 servo- eller stegmotoraxlar som även kan kombineras med inbyggda drivsteg. Med ledande servoprestanda, kraftfulla mjukvaruverktyg och låg inlärningströskel är detta ett utmärkt val för centraliserade servossytem med höga krav på prestanda, avancerade funktioner och användarvänlighet.

Läs mer.
GalilSuite

GalilSuite

GalilSuite är den senaste mjukvaran för Galils RIO- och DMC-serier. Denna mjukvara ersätter tidigare verktyg som GalilTools och WSDK med kraftfulla mjukvaruverktyg för Galil-controllers. Ett förbättrat användardinterface, bättre servotuning med flera olika tuningmetoder, realtidsscope, hantering av flera enheter och förenklade kommunikationsverktyg är bara några av funktionerna i GalilSuite.

Linjärsteg med piezomotor

Piezokeramiska motorer

Denna motorteknologi skiljer sig väsentligt från traditionella elmotorer. Istället för att vara baserade på permanentmagneter och en kopparlindning, bygger dessa motorer på piezokeramiska material som omvandlar elektriska fält till mekanisk rörelse. Teknologin resulterar i en rad stora fördela gentemot traditionella motorer.

rio-558-kvad

Galil RIO

Galils RIO är en kompakt PLC med Ethernet som är smart, enkel att använda och kostnadseffektiv. RIO innehåller en snabb RISC-processor för att hantera I/O-logik och programmeras med Galils intuitiva språk eller med Galils Ladder Interface-mjukvara. Modellen innehåller en mängd analoga och digitala I/O och mäter endast 99x108x33 mm.

QuickShaft

QuickShaft

Denna motorserie tar linjära rörelser till helt nya nivåer. De miniatyriserade och högpresterande linjärmotorerna består av en solid stator med självbärande lindning och en mångpolig magnetstav. Högeffektiva magneter hjälper motorerna att uppnå utmärkt dynamisk prestanda och kraft.

Läs mer.
Oscillator

Oscillatorer

Spänningsstyrda svängande kristaller styr sedan länge arbetstakten i olika typer av aktiv elektronik. I vissa applikationer påverkar prestandan hos oscillatorn den övergripande prestandan hos systemet. Exempelvis så spelar fasbrus och jitter hos oscillatorn en avgörande roll i militära, instrumentering, test & mät, radar och kommunikations applikationer.

Permanentmagneter

Magnetiska material

Oftast används de magnetiska materialen inte i sin leveransform, utan man tar fram detaljer utifrån utgångsmaterialet. I Compotechs nätverk ingår tillverkare av stansade, svarvade, laminerade och sintrade detaljer. Vi kan även tillhandahålla värmebehandling av dessa detaljer för att få ut maximal magnetprestanda.

Magnetisk avskärmning

Magnetisk avskärmning

Lågfrekventa magnetfält har en störande påverkan i många olika situationer. Vi kan erbjuda lösningar på många problem med störningar med våra färdiga magnetiska avskärmningar som kan specialdesignas för varje tänkbar situation, exempelvis magnetiskt avskärmade rum och avskärmningar för automotive.Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *