utfallande_kamera-400

Optik

Nedan har vi samlat några av våra produkter som vi anser är särkilt väl lämpade för optik. Vi har säkert missat någonting, eller så vet du någonting som vi inte har tänkt på. Se därför detta som inspiration, snarare än ett facit på vilka produkter vi har för din tillämpning.

Zoommotor

Zoom- & fokussystem

Kompletta subsystem för zoom eller fokus, skräddarsytt efter applikationen. Vi bygger dessa system i tätt samarbete med våra kunder för att nå optimal prestanda, rätt inbyggnadsmått och rätt noggrannhet. Beroende på applikationen baserar vi systemen på olika motorteknologier, t.ex. stegmotorer, piezo eller borstlöst.

Optikrör

Optikrör

Optikrör i aluminium, olika legeringar av rostfritt eller olika typer av plaster. Hårdhet och toleranser efter funktionskrav. Beroende på behov är det inte bara möjligt utan ofta även önskvärt att kombinera olika typer av material och produktionssätt/toleransnivåer för att få en så bra lösning som möjligt.

Galil DMC-30017

Galil DMC

DMC-serien är avancerade controllers för 1-8 servo- eller stegmotoraxlar som även kan kombineras med inbyggda drivsteg. Med ledande servoprestanda, kraftfulla mjukvaruverktyg och låg inlärningströskel är detta ett utmärkt val för centraliserade servossytem med höga krav på prestanda, avancerade funktioner och användarvänlighet.

QuickShaft

QuickShaft

Denna motorserie tar linjära rörelser till helt nya nivåer. De miniatyriserade och högpresterande linjärmotorerna består av en solid stator med självbärande lindning och en mångpolig magnetstav. Högeffektiva magneter hjälper motorerna att uppnå utmärkt dynamisk prestanda och kraft.

Läs mer om QuickShaft
Linjärsteg med piezomotor

Piezokeramiska motorer

Denna motorteknologi skiljer sig väsentligt från traditionella elmotorer. Istället för att vara baserade på permanentmagneter och en kopparlindning, bygger dessa motorer på piezokeramiska material som omvandlar elektriska fält till mekanisk rörelse. Teknologin resulterar i en rad stora fördelar gentemot traditionella motorer.

Optikdetaljer

Precisionsmekanik

Precisionsmekanik för zoom och fokus, allt skräddarsytt för din specifika applikation. Vi arbetar gärna med små toleranser för diameter och rundhet. I vissa applikationer arbetar vi enbart i metall, men i andra kan det handla om en kombination av metall och plast, eller en komplett lösning i någon typ av plastmaterial.

Linjär stegmotor

Linjära stegmotorer

En stegmotor där rotoraxeln är en ledarskruv. På ledarskruven monteras en mutter som när den rotationsförhindras producerar en linjär rörelse. Finns i flera lindningar och storlekar från 20 mm till 86 mm fyrkant. Producerar upp till 1700 N. Ledarskruven kan på begäran beläggas med Teflon för lägre friktion. Motortypen medger även en hel del möjligheter till kundanpassning.

Faulhaber BX4 med kulskruv

Faulhaber BS

Faulhabers kraftfulla servomotorer kan kombineras med en 22 mm eller 32 mm kulskruvstillsats. Tack vare den höga precisionen är dessa idealiska för positionering i applikationer som kräver hög noggrannhet. Dessutom kan motorerna kompletteras med högupplöst encoder och integrerad motorstyrning för att skapa ett kraftfullt system för krävande applikationer inom optik, automation eller medicinteknik.

Permanentmagneter

Permanentmagneter

Det finns ett antal olika permanentmagnetmaterial där Neodym och Samarium Kobolt magneter är de två med högst magnetprestanda. Ferritmagneter och Alnico är två andra typer som används i stor omfattning idag , speciellt ferritmagneter. Alla dessa magnettyper kan också levereras i plastbundet utförande där magnetkraften blir lägre men andra viktiga egenskaper såsom snävare toleranser och bättre anpassning tillkommer. Kort sagt; det finns en magnettyp för varje applikation.

Spolar

Spolar

Induktansspolar (även kallade ”induktorer”) används bl.a. för att filtrera växel- och likström och för att lagra energi. En induktansspole släpper fram likström, men spärrar mer eller mindre för växelström, det vill säga en induktans har, mycket förenklat, en motsatt verkan mot en kondensator. Induktansspolar används i avstämnings- och resonanskretsar (filter).Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. *